Woontrends van 2019!

We zijn er weer op uit geweest en hebben weer erg leuke trends gespot voor dit jaar! Lees hieronder wat je in 2019 zeker vaak gaat tegenkomen.

Trend 1: kleuren en printjes overal 

We kunnen er niet om heen, kleur! Steeds vaker gebruiken we felle kleuren in ons interieur. Of het nu groen, geel, blauw of rood is, het kan allemaal. Ga voor een kleur, of een aantal kleuren die bij je passen en zoek in die kleuren leuke meubels/accessoires uit zodat het wel met elkaar te combineren is. Denk er daarom dus goed om dat het niet met elkaar vloekt. Een leuke tip zijn de stoelen van RV Design, allerlei kleuren en maten.

Maar het houdt niet op bij alleen kleur, ook kan een printje een leuke eyecatcher in je interieur zijn. Een bloemetjes print op een stoel of bank of een kast met verschillende printjes op de lades, je komt het allemaal tegen. Wil je het wat rustiger aan doen, ga dan voor accessoires of decoratie in een printje. Bekijk bijvoorbeeld onze vloerkleden, een leuke toevoeging maar toch niet te opvallend!

Trend 2: een gouden randje

Goud, goud en nog meer goud. Niet als hoofdkleur maar als accentkleur. Neem bijvoorbeeld de leuke bijzettafel setjes, eerst vooral met de zwarte onderstellen, zijn nu ook erg populair met een gouden onderstel. Maar ook qua decoratie/accessoires wordt er steeds vaker goud gebruikt zoals bij vazen en lampen. Je zou het misschien niet zo snel uitzoeken maar het is toch wel goed te combineren met vele andere kleuren en stijlen.

Trend 3: decoratie is onmisbaar

Met decoratie kun je je huis meer sfeer geven. Het is een perfecte weerspiegeling van jouw smaak. Wat we nu veel tegen komen is opvallende wanddecoratie, iets wat direct opvalt. Het kan namelijk niet gek genoeg. Net als dat de meubelen in steeds meer kleuren en printjes komen, geldt dat ook voor de wanddecoratie. Met decoratie kan je gemakkelijker eens iets proberen, en zodra je iets leukers tegen komt is het makkelijk om te vervangen dan met meubels zelf. Naast de wanddecoratie is het opvallend dat we steeds meer vilten decoratie zien en ook worden er steeds meer kussens gebruik. Neem een kijkje bij onze accessoires en kleed je woning aan naar jouw wens.

Trend 4: de natuurlijke uitstraling blijft

Voorgaande jaren zag je al steeds vaker het hout terug komen in combinatie met zwart. Ook in 2019 kunnen we hier niet om heen. De interieurs met de natuurlijke uitstraling blijven populair. Door lichte kleuren en eenvoudige vormen te gebruiken in combinatie met vele planten, zorgen voor rust in je interieur. Deze trend past goed bij de Scandinavische stijl. Om in de Scandinavische stijl te blijven hebben wij ook vele leuke kapstokken die hierbij passen.

Trend 6: zwart is altijd goed

Net als dat velen de kledingkast vol hebben hangen met zwarte kleding, is zwart ook nog altijd een goede kleur in het interieur. Net als vorig jaar blijft het een trend om houten tafeltjes met een zwart metalen onderstel bij de bank te zetten.

Wat ons vooral op viel is dat ook poefjes voorzien zijn van een subtiel zwart onderstel, wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Maar ook voor decoratie of accessoires blijft zwart een goede kleur!

Trend 7: velours en fluweel

In de blog van 2018 schreef ik al over fluweel en velours en dat ga ik ook dit jaar weer doen. We komen het nog ontzettend vaak tegen, in allerlei opvallende kleuren! Het fijne aan velours en fluweel is, is dat het zo lekker zacht aan voelt waardoor het heerlijk is om plek te nemen op de bank of stoel. Maar ook kussens met een fluwelen kussenhoes is een fijne aanvulling! Daarnaast geeft deze stof een stijlvolle uitstraling!

Dit waren de opvallende trends van 2019 die we voor je hebben gespot, het is nu aan jou!