Mix & Match – Dé voorjaarstrends van 2018!

Woontrends komen en gaan. In deze blog vertellen we je wat op dit moment de voorjaarstrends zijn. Voor elke woontrend hebben we ook nog een leuke tip voor je zodat je zelf aan de slag kan! Lees snel verder en doe inspiratie op!

Woontrend 1: colorblocking

In de modewereld zijn de felle kleuren al een tijdje terug, en nu zien we het ook steeds vaker terugkomen in het interieur. Bij colorblocking combineer je contrasterende kleuren met elkaar. Je hebt wel een beetje lef nodig maar als je het goed doet kan het een prachtig geheel worden. 1 ding is zeker, jij valt op! Wil je wel wat kleur in je huis maar wil je niet dat het je hele interieur overneemt? Kies er dan voor om felgekleurde accessoires toe te voegen. Dit kunnen kussens, vloerkleden, vazen, bloemen, plaids etc. zijn.

Om de rust te bewaren kun je kiezen voor twee kleuren waarbij het principe ‘hoe meer contrast, hoe beter’ geldt. Wil je het wat uitdagender? Kies dan voor meerdere kleuren. Denk er hierbij wel om dat de kleuren niet met elkaar gaan vloeken.

Tip: kies voor een witte kleur op de muur en combineer dit met felle meubels! Andersom kan natuurlijk ook! Experimenteren kan erg leuk zijn! Wij hebben een aantal opvallende eetkamerstoelen van Set-One by Musterring, neem snel een kijkje en wie weet vind je het wat!

Woontrend 2: natuurlijk wonen

Haal de natuur naar binnen! Natuurlijke kleuren en donkere tinten worden steeds belangrijker als basis. Dit wordt vaak gecombineerd met mooie zachte kleuren. Als we kijken naar het materiaal dan zul je veel houten meubelen tegenkomen. Hout in combinatie met zwart staal, beton of natuursteen is helemaal hip! Naast de kleuren en materialen kunnen accessoires en decoratie niet ontbreken. Wat is er leuker dan spullen in je woonkamer plaatsen die je zelf verzameld hebt? Het is een trend om decoratie en accessoires vanuit het buitenland te combineren met een rustig en natuurlijk interieur.

Tip: gebruik naast de natuurlijke kleuren en materialen ook planten. Planten zijn niet meer weg te denken in het interieur. Ze brengen gezelligheid en sfeer met zich mee. Wil je echt voor een natuurlijk interieur gaan? Dan kun je ook nog riet toevoegen om het helemaal af te maken. 

Image

Woontrend 3: combineren van hout met metaal!

Het is je vast niet ontgaan dat er afgelopen jaar veel meubelen in industriële stijl voorbij zijn gekomen. Ook dit jaar blijven deze meubelen! Vooral de combinatie van hout en metaal zul je veel vaker voorbij zien komen. Deze combinatie zorgt voor een stoer karakter maar tegelijkertijd zorgt het hout voor een warme uitstraling.

Wat ook erg leuk is, zijn de salontafels van hout en metaal. Het is namelijk ook een trend om meerdere salontafels met elkaar te combineren. Zo krijg je een speelsere en levendigere uitstraling. Bekijk onze leuke salontafels en bijzettafels, hier zie je vaak de combinatie van hout en zwart metaal voorbij komen.

Tip: combineer meerdere verschillende meubelen met elkaar in dezelfde stijl. Ontzettend leuk als je zowel kasten, salontafels en bijzettafels hebt in deze industriële stijl. 

Woontrend 4: retro en vintage

Al een tijdje zijn retro en vintage meubelen in en dat blijft ook zo in 2018. Ook hierbij kunnen de natuurlijke kleuren en materialen niet ontbreken.

Veel diepe kleuren zoals blauw en oker kun je gebruiken in je interieur als je voor een retro uitstraling wilt gaan. Kies daarbij posters en prints om aan de wand te hangen. Zo kun je de meubelen namelijk vrij strak houden waardoor het accent meer op je decoratie valt. Zo kun je ook gemakkelijk decoratie vervangen wanneer je iets leukers tegen komt.

Tip: als je helemaal voor een retro stijl gaat, kies dan voor een aantal leuke meubels die meteen opvallen wanneer je de kamer in komt! 

Woontrend 5: velvet it is!

In de modewereld zijn we het fluweel alweer veel vaker tegengekomen. Nu bij de meubelen zien we het ook steeds vaker terugkomen. Dit geeft je interieur een klassieke en stijlvolle uitstraling. Daarbij komt ook nog kijken dat het heerlijk zacht is om op te zitten, ook niet geheel onbelangrijk. Ook kun je er voor kiezen om fluwelen decoratie in je interieur op te nemen. Wij hebben een aantal leuke fluwelen wandkleden van MondiArt.

Tip: combineer een rustige fluwelen bank of stoel met veel gekleurde kussen.